Otse põhisisu juurde

Mis on akne? Põhjalik ülevaade akne, vistrike ja mustpeade kohta: sümptomid, põhjused, ravivõimalused.

Kõik selle akne teemalise jutuga võiksime sama hästi proovida haigusseisundit veidi määratleda. Akne on tavaliselt kasutatav nimetus rasu (tuntud ka kui valgepead ja mustad täpid), vistrikud, sõlmed või tsüstid, mis võivad tekkida näole, kaelale, õlgadele, rinnale, seljale, õlavartele ja säärtele.

Enamik teismelisi ja suur hulk täiskasvanuid kannatab akne all pikemat või pikemat aega. See seisund ei piirdu ühegi vanuserühma, rassi või sooga. See mõjutab sadu miljoneid inimesi kogu maailmas. Suurimad probleemid akne puhul on vistrike ebameeldiv välimus ja armid, mida need võivad endast maha jätta.

Akne tüübid

Kuigi vistrikudon vaieldamatult kõige levinum akne vorm ja millega enamik inimesi tõenäoliselt kokku puutub või kannatab, peaksite teadma, et on ka teisi akne vorme. Lihtsaim vorm on akne vulgaris, millel on ainult komedoonid, mis on kõige lihtsamad kahjustused.

Vigastused on akne poolt mõjutatud väikesed nahalaigud, kuigi termin "kahjustus" ei piirdu akne põhjustatud muutustega nahakudedes. Akne kahjustused on komedoonide väline vorm, rasvade folliikulid, mis on ummistunud liigse rasu tõttu.

Komedoonid on tuntud kui tedrepead ja valgepead, olenevalt sellest, kas poorid on avatud või mitte. Mustpead on poorid, mille laienenud avad on blokeeritud keratiini ja rasu seguga, mis on pinnalt mustaks muutunud. Valgepead on suletud poorid, mis on täidetud koe all paisuva rasunäärme sekretsiooniga.

Komendoonid on korjamise ja pigistamise tavaline sihtmärk. Kuid folliikuli avamine kodus vähem kui steriilsetes tingimustes põhjustab tõenäoliselt kerge infektsiooni. Avatud poorid on sissepääsupunkt igasugustele bakteritele.

Paapulid – paapul on väike, tahke, tavaliselt põletikuline nahaosa, mis ei sisalda mäda. Koe reaktsiooni tõttu aknele võivad kobaratena tekkida ka väga väikesed papulid.

Pustulid – pustulid on väikesed põletikulised nahapinnad, mis on täidetud mädaga. Mäda on bakterite, valgete vereliblede ja surnud naharakkude kombinatsioon. Pustulid moodustuvad tavaliselt rasvade folliikulite ja juuste ümber.

Maculae – maakula on aknekahjustusest maha jäänud punane laik nahal. Makulad on lamedad, punased ja paistavad ümbritsevast nahast silma. Maakulade rühm annab näole põletikulise ilme.

Sõlmed – sõlm on tugev kahjustus, üks valusamaid akne põhjustatud kahjustusi. Sõlmed kipuvad ulatuma naha sügavamatesse kihtidesse ja teadaolevalt põhjustavad kudede hävimist. Nende eemaldamine võib olla väga valus ja armid maha jätta. Nodulaarne akne on akne raske vorm, mida ravitakse ainult isotretinoniiniga.

Tsüstid – tsüstid on kapslikujulised kahjustused ja sisaldavad vedelat või poolvedelat mäda, mis sarnaneb pustulites leiduvale mädale. Tsüstid on aga suuremad kui pustulid ja võivad olla nakatunud. Tsüstid ulatuvad ka sügavamale nahka ja jätavad armkoe maha. Nodulotsüstiline akne on ilmselt kõige hullem akne tüüp, mis inimesele teada on. See on ravile vastupidav ja reageerib ainult A-vitamiinist saadavale isotretinoiinile.

Kellel tekib akne?

Uskuge või mitte, aga peaaegu kõigil maailmas tekivad vistrikud. Kui keha lülitab suurema käigu sisse ja vanuses algab puberteet. 12-st hakkavad hormoonid võimust võtma. Pole vahet, kas oled mees või naine. Pole tähtis, kust sa pärit oled ja kes olid su vanemad. Ma pole kunagi kuulnud inimesest, kes oleks olnud terve oma eluaastate veatu. Olgu selleks toit või saaste, miski rikub kindlasti varem või hiljem teie hormonaalset tasakaalu.

Enam kui 40 protsendil kõigist teismelistest tekivad akne juhtumid, mis on piisavalt tõsised, et vajada arstiabi. Enamik juhtumeid lahendatakse tavaliselt ilma väljamõeldud ravi vajaduseta, kuigi arsti juurde on vaja rohkem kui üks visiit. Kaasaegne teadus on aga loonud laias valikus retsepti- ja käsimüügis olevaid akneravimeid, mis aitavad inimestel aknega toime tulla. ilma tarbetu valuta.

Kuid mitte kõiki akne juhtumeid ei saa nii lihtsalt ravida. Akne tekib ja kaob iseenesest, vanuses kaheteistkümne kuni kahekümne kolme eluaastat, kuid mõnel inimesel tekivad rasked akne vormid, samas kui teistel tekib akne esimest korda täiskasvanueas. See kehtib enamasti meeste kohta. Kuna nende süsteemides on kõrgem androgeenide sisaldus, kannatavad mehed akne all palju tõenäolisemalt kui naised. Naistel seostatakse aknet nende viljakustsükli ja sellega kaasnevate hormonaalsete muutustega.

Kuigi enamik akne juhtumeid piirdub näonahaga, kogeb enamik selle haiguse all kannatavatest inimestest vähemalt aeg-ajalt tedretähni või vistrikut kätel, seljal, rinnal või isegi tuharatel.

Akne põhjused

Fakt on see, et akne on liiga aktiivsete hormoonide tagajärg. Ja tänapäevane keskkond on tekitanud nii kohutavaid hormonaalseid tasakaalutusi, et meie kehad näevad vaeva ainult selle nimel, et 100% efektiivsusega edasi töötada.

Meie näol, rinnal ja ülaseljal on tuhandeid väga õhukesi karvu. Meie naha all ja kõigi nende juuksefolliikulite külge kinnitatud on rasunäärmed, mis toodavad õlist ainet, mida nimetatakse rasuks. Tavaliselt on rasu kasulik, kuna see takistab meie naha kuivamist, muudab naha säravaks ning hoiab selle pehme ja elastsena.

Kuid akne põhjustab nende näärmete liigne aktiivsus, mis toodavad liiga palju rasu ja eritavad meie nahale õliseid aineid.

Puberteediea algus ja loomulikud muutused nooruki kehas tähendavad kogu aja jooksul hormonaalseid muutusi. Naised on regulaarselt allutatud ka suurenenud hormonaalsele aktiivsusele kuni menopausi eani.

Kuid nüüdseks on hästi teada, et meie keskkond on meile tohutult mõjutanud – meie suurust, kaalu, kasvu- ja vananemisharjumusi, viljakust ja üldist tervist mõjutavad saaste hulk, sissehingatav õhu kvaliteet ja kogus. päikese UV-kiirte, söödava toidu ja vee poolt, mida joome ja supleme.

Liha- ja piimatooted, mida sööme, sisaldavad kasvusteroide. Pestitsiidide jäljed on peaaegu kõigil puu- ja köögiviljadel, mida me tarbime. Sellised tooted nagu nisu ja suhkur pärinevad geneetiliselt muundatud põllukultuuridest. Meie vesi sisaldab kemikaale, mis tapavad kahjulikke organisme, mis võivad meid haigeks teha.

Hormoonide tase meie kehas vastutab enamasti selle eest, et näärmed toodavad liigset õli. Lõpuks ühineb see surnud naharakkude ebaühtlase eemaldamisega ja ummistab meie poorid.

Kui meie poorid ummistuvad, tekivad mustpead ja valgepead, mis võivad meie poorides ummistuda aastaid ja aastaid. Kui bakterid muutuvad segu osaks, tekivad tõsisemad akneprobleemid, nagu vistrikud, sõlmed ja tsüstid.

Bakter nimega Propionibacterium acnes elab tavaliselt teie nahal kahjutult, kuid kui liigne õli hakkab poore ummistama, toidab see rasu ja toodab kemikaale ja ensüüme, mis põhjustavad organismi immuunsüsteemi reaktsiooni. Nahk muutub põletikuliseks ja võib seejärel põhjustada vistrike, valulike sõlmede (nahaaluste) või tsüstide puhangu. Akne sõlmed ja tsüstid võivad rebeneda, levides infektsiooni nahakoesse, mis võib seejärel põhjustada sügavaid ja püsivaid arme.

Kõiki aknet põhjustavaid tegureid ei ole võimalik kontrollida, kuid on olemas akne ravisüsteemid, mis on spetsiaalselt loodud aknet põhjustavate bakterite kontrollimiseks sisemiselt ja väliselt.

Akne sotsiaalne mõju

Akne sotsiaalne mõju on tohutu. Ebameeldiv vistrike nägemus paneb paljud inimesed lähikonda jooksma. apteeki või apteeki akne tajutava mõju tõttu sotsiaalsetele suhetele. Igal aastal kulutavad inimesed viiel kontinendil üle maailma aknevastastele toodetele igal aastal sadu miljoneid dollareid.

Akne on üks tülikamaid. meie aja olud. Kuigi enamik akne all kannatavaid inimesi ei koge mingit füüsilist ebamugavust, korvavad nad selle psühholoogiliste armistumisega. Seda mõju ei ole põhjalikult uuritud, kuna akne on tavaline, mitteohtlik seisund, mis tuleb ja läheb iseenesest ning sellega kaasnevaid psühholoogilisi mõjusid ei peetud eriti oluliseks.

Kuid akne mõjutab inimeste elu tänapäeval arvatust tugevamini. Teadlaste läbiviidud uuringud näitasid, et akne all kannatavatel inimestel on ka:

  • madal enesekindlus
  • Fustratsioon
  • Ebapiisavuse tunne
  • Depressioon
  • Sotsialiseerumisest keeldumine
  • Madal enesehinnang

Need mõjud on põhjustatud akne negatiivne mõju välimusele ja sellest tulenev kartus teiste negatiivsete reaktsioonide suhtes. Akne all kannatavad inimesed võivad elada ebarahuldavat elu ning ebaõnnestuda koolis, töökohas ja sotsiaalses suhtluses.

Täiskasvanute akne

Tihti nimetatakse akne varjuküljeks, täiskasvanute akne on üks neist piinlikest teemadest täiskasvanute seas, peamiselt seetõttu, et enamik inimesi vabaneb sellest vanemaks saades loomulikult. Ametlik statistika näitab, et akne mõjutab mingil eluperioodil 25 protsenti kõigist täiskasvanud meestest ja 50 protsenti täiskasvanud naistest. See muudab selle üsna suureks probleemiks, eriti tänapäeva maailmas, kus sotsiaalne elu on väga oluline ja füüsiline välimus mängib kõigi karjääris üliolulist rolli. Punaseid laike täis nägu on teismelise jaoks piisavalt halb, kuid täiskasvanu jaoks lõpmatult hullem.

Üks esimesi asju, mida saab statistiliste andmete põhjal välja lugeda, on tõsiasi, et akne ei ole täiskasvanute seas sugugi haruldane. Täiskasvanute akne jaguneb tavaliselt rasketeks aknejuhtumiteks, mis kunagi ei kadunud, ja uinuva akne ägenemiseks 30–40-aastastel isikutel. On ka juhtumeid, kus inimestel tekkis akne esmakordselt täiskasvanueas, kuigi sellised juhtumid on mõnevõrra haruldased. ja seda põhjustavad enamasti kemikaalid või krooniline füüsiline surve nahale. Täiskasvanute akne põhjuseid ei mõista teadus täielikult. Arvatakse, et teatud osa juhtudest põhjustavad hormoonid, mis tähendab, et mõnel inimesel õnnestus aknet hormoonraviga ohjeldada. Täiskasvanute akne nõuab igal juhul arsti poole pöördumist.

Olenemata selle juurtest on täiskasvanute aknel sama M.O. kui tavalised vormid. Tali, õline aine, mida eritavad juuksefolliikulisse kinnitatud rasunäärmed, seguneb surnud naharakkudega ja ummistab folliikuli. Seega hakkavad suletud keskkonnas bakterid jõudsalt arenema ja folliikuli paisub valgeliblede ja sees üksteist tapvate bakteritega. Püüded olukorda lahendada vistrike lahti pigistamisega kipuvad samuti olukorda halvendama, paljastades kaitsmata liha rohkematele bakteritele.

Akne all kannatavad täiskasvanud peaksid vältima tugevatoimelisi kemikaale sisaldavaid tugevaid puhastusvahendeid. Naised peaksid olema ettevaatlikud ka oma meigi osas, samas kui mehed peaksid püüdma raseerida ilma nahka kahjustamata. Tolmu ja reostusega kokkupuude on veel üks asi, mida tuleks vältida ning nahk tuleks hoida võimalikult puhas, ilma et peaksite üle pingutama.

Teismeliste akne püsivad tagajärjed

Teismeaastad on iga teismelise jaoks katsumusterohke aeg. Kuigi kõik täiskasvanuea mured on veel kaugel tulevikku, pole teismelised just õnnelikud. Lapsepõlve hoolimatus ja teadmatus jätab ruumi mässule ja küsimustele oma koha kohta päikese all. Otsides oma teed läbi elu, tunnevad teismelised end sageli ebakindlalt ja valesti mõistetuna. Kui maailmas koha otsimisest ei piisa, tuleb teismelistel paraku tegeleda ka nahaprobleemidega, näiteks aknega. See inetu seisund on paljude teismeliste needus selle mõju tõttu psühholoogilisele tasandile.

Teismelises negatiivse minapildi kujundamiseks pole palju vaja. Enamik neist on erinevate tegelike või kujuteldavate plekkide tõttu oma välimuse suhtes vähemalt mõnevõrra ebakindlad. Kuid tõeline seisund, mis põhjustab tõelist ebamugavust ja märgib noort nägu, on hoopis midagi muud. Teismeliste habras minapilt ja eneseaustus on raskesti toime tulema survega, mida avaldavad teiste arvamused ja võrdlused erinevate eeskujudega, mida teismelised enda jaoks leiavad. Äärmuslikel juhtudel muutub negatiivne minapilt enesevihaks ja moonutavat seisundit nähakse julma vahendina enesekaristamiseks, kui ta ei tõuse mõnele või teisele standardile.

Noored elavad väikestes maailmades. Vanemad, sõbrad ja pooleldi tuttavate koolikaaslaste amorfne seltskond on nende sotsiaalse elu piirid. Loomulikult kipuvad teismelised omistama suuremat tähtsust oma sõprade või koolikaaslaste kiitusele või kriitikale, kuna vanemad armastavad sind niikuinii ja on saatuslikult kallutatud. Kuid kuna teismelised võivad üksteise vastu väga julmad olla, on koolikaaslaste kriitika sageli ebasõbralik ja mõeldud haiget tegema. See aitab suurendada ärevus- ja stressitunnet, mille tulemuseks on sotsiaalsest keskkonnast eemaldumine valu ja häbi privaatsesse maailma.

Noored suhtuvad välise välimuse ja kriitika suhtes kohutavalt tõsiselt. Nad on veel eemal ajast, mil inimene lepib iseendaga ega tunne enam suurt huvi, mida teised räägivad või arvavad. Oma keha või näo varjamine ja häbi tundmine lihtsalt sellepärast, et keegi teine ​​ütles, et nii tuleb teha, on viga ja seda tuleks aidata teismelistel näha. Aknest saab võitu püsivusega ja õigeid tooteid kasutades. Siiski tuleb võidelda ka akne psühholoogiliste mõjudega, vastasel juhul ei pruugi need kunagi kaduda. Noormees, kes vihkas end selle pärast, et tal on vistrikud näol, saab täiskasvanuks, kes vihkab ennast väikese ülekaalu või mitte nii palju raha teenimise pärast kui mõni töökaaslane.

Ebamugavustunne ja häbitunne iseendaga ei kao alati õigel ajal. Mõnikord leiab see lihtsalt uue probleemi, mis toimib selle jõuallikana. See on akne püsiv mõju: halb enesepilt, enesekindluse puudumine ja tunne, et on end teiste inimestega võrreldes ebasoodsas olukorras. Need meeleolud ja mõtteviisid võivad rikkuda igaühe ühiskondlikku elu ja sageli takistavad nad ka professionaalset arengut. Kahjuks ei ole akne ainult naha sügavus. See on peamine põhjus, miks peaksite otsima akneravi niipea, kui seda vajate.

Aknearmid

Aknearmidon jäljed, mis on jäänud kahjustustest, mis ei olnud paranenud või oli põletikuliseks muutunud. Nende suurus, sagedus ja tüüp sõltuvad erinevatest geneetilistest teguritest, mis on iga inimese jaoks omased. Mõnedel inimestel on tõenäolisem, et nende nahale tekivad armid, mis on tingitud nende päritolust ja nahavärvist. Seetõttu tahavad paljud inimesed olla kindlad, et nende kahjustused paranevad korralikult.

Aknearme on ainult kahte tüüpi. Lihtsaim arm pole midagi muud kui pruuni, roosa või lilla värvi nahalaik, mis annab tunnistust sellest, et seal oli vistrik. Teist tüüpi nimetatakse jääkorki armiks ja see on väike auk nahas, kus varem oli kahjustus. Armid jäävad tavaliselt ainult põletikuliste kahjustuste, näiteks pustulite, sõlmede või tsüstide järel. Komedo lahti pigistamine võib aga põhjustada põletikulise kahjustuse ja armi.

Pigmenteerunud armid on naha enda protsessi tulemus, mille käigus taastub tervendavas koes loomulik värv. Pigmendi kontsentratsiooni saab alandada erinevat tüüpi hooldustega, nagu pleegitavad kreemid, losjoonid või laseroperatsioon. Käsimüügitoodete valik peaks sõltuma teie akne tüübist ja raskusastmest. Kui te pole kindel, mida valida, pidage nõu dermatoloogiga.

Kergete aknearmide kadumiseks kulub kuni kuus nädalat. Kui käsimüügis olevad aknetooted ei aita, rääkige uuesti oma arstiga ja ta soovitab teile tugevamat armide ravi, võib-olla isegi retinoidipõhiseid kreeme. Seda tehakse akne ägenemise vältimiseks ja naharakkude eraldumise soodustamiseks armide sees ja ümber.

Järgmine tase akne armide ravis on teie naha keemiline koorimine. Lükool-, salitsüül- või piimhapet kasutatakse kahjustatud naha pealmise kihi eemaldamiseks ja uue siledama kihi moodustumise käivitamiseks. See protseduur võib olla kasulik isegi aktiivse akne korral. Koorimised tehakse tavaliselt nädalate või kuude jooksul ja need on enamasti tõhusad pigmenteerunud armide vastu.

Teist tüüpi aknearme ravitakse sagedamini dermabrasiooni või laseriga. Dermabrasioon tähendab, et naha pealmine kiht eemaldatakse kiire pöörleva traatharja või teemantkattega kivi abil. See protseduur nõuab iga armi jaoks rohkem kui ühte seanssi ja selle negatiivne külg on see, et armi ei eemaldata üldse. See muudab selle lihtsalt vähem nähtavaks.

Aknearmide parem ravi on naha laseriga taastamine. Sarnaselt päikesekiirguse mõjule kasutavad arstid laserkiire kontsentreeritud valgust, et põletada ära väiksem või suurem osa naha pealmisest kihist. Paljud dermatoloogid ja ilukirurgid soovitavad seda protseduuri dermabrasiooni asemel.

Parim viis aknearmide probleemi lahendamiseks on kasutada akneravi, mis võib tõesti aidata teie kehal lõpetada akne peamise põhjuse ja lihtsalt ennetada arme.

Tõsise akne variatsioonid

Akne rasked vormid mõjutavad väheseid inimesi. Siiski valmistavad nad kannatavatele inimestele suuri raskusi. Need on äärmiselt moonutavad ja võivad kannatajale psühholoogiliselt mõjuda.

Acne conglobata on akne vulgarise (tavaline akne) krooniline ja raske vorm. Tavaliselt iseloomustavad seda sügavad abstsessid, tugev põletik, rasked nahakahjustused, armistumine, mustad täpid on tavaliselt silmatorkavad ja laialt levinud. Sageli ilmub see näole, rinnale, seljale, reitele, õlavartele ja tuharatele. Tavaliselt mõjutab see neid, kelle vanus on 18-30 aastat.
Akne konglobata korral moodustuvad mitme komedooni ümber põletikulised sõlmed, mille suurus suureneb järk-järgult, kuni need lagunevad ja väljutavad mäda. Sõlmede alla võivad tekkida sügavad haavandid, mis põhjustavad keloidi tüüpi arme ja sügavalt haavandiliste sõlmede kohale võivad tekkida koorikud.

Acne conglobatale võivad eelneda akne tsüst, paapulid või pustulid, mis ei parane, vaid taanduvad kiiresti. Aeg-ajalt ägeneb akne conglobata akne näol, mis on olnud aastaid uinunud.

Acne fulminans on ootamatult tekkiv väga hävitav põletik, mis tavaliselt kimbutab noori mehi. Ilmsed on raskekujulise nodulotsüstilise, sageli haavandilise akne sümptomid, valutavad liigesed ja palavik. See võib tuleneda akne conglobata ebaõnnestunud ravist. See ei allu hästi antibiootikumidele, seetõttu on tavaliselt ette nähtud accutane ja suukaudsed steroidid. Põletiku vähendamiseks võib anda kortikosteroide või mittesteroidseid põletikuvastaseid ravimeid. Akne fulminansi rünnakud võivad korduda ja patsiendil võib tekkida akne, mis vajab pikaajalist ravi isotretinoiiniga.

Gramnegatiivne follikuliit on antibiootikumide kuritarvitamise ja pikaajalise kasutamise tüsistus. Seda tüüpi aknega patsiente ravitakse tavaliselt accutane'iga, kuna see on teadaolevalt efektiivne gramnegatiivsete bakterite vastu. Sõna "gramm" viitab sinisele plekile, mida kasutatakse laborites mikroskoopiliste organismide tuvastamiseks. Teatud bakterid ei värvi siniseks ja neid nimetatakse "gramnegatiivseteks".

Pyoderma faciale on akne tüüp, mis mõjutab peamiselt 20–40-aastaseid naisi. See piirdub näoga, ilmneb ootamatult nii sügavate kui ka pindmiste tsüstiliste kahjustustena näol koos tsüstide vahel ühenduvate "tunnelitega", naha punetav põletik ja naha kerge turse (turse), harva püsib kauem kui aasta või nii, ja seda ei seostata rasuse nahaga.

Nahahooldusnõuanded akne all kannatavatele inimestele

Ole õrn

 Esimene asi, mida meeles pidada, on see, et peate oma näo suhtes olema õrn. Ärge peske oma nägu kuuma või külma veega. Kasutage leiget vett ja õrnatoimelist puhastusvahendit kaks korda päevas ja pärast jõusaalis treenimist, juhuks kui teete trenni. Vältige tavalist seepi ja muid selliseid tooteid, mis on täidetud tugevate kemikaalidega. Kui te pole puhastusvahenditega tuttav, küsige nõu arstilt.

Peske oma nägu õrnalt ja loputage hoolikalt. Kuivatage oma nägu ja vältige koorimist. Küürimine võib teie nahas avada tuhat nähtamatut kahjustust, mis on ideaalne kasvulava bakteritele.

Hoidke oma käed nahast eemal

Kuigi see on teie instinktide vastane, peate õppima hoidma oma käsi vistrikest ja muudest kahjustustest eemal. Vistrike pigistamine on halb mõte, välja arvatud juhul, kui arst on seda teinud steriilsetes tingimustes.

Poistele

Kui peate raseerima, olge sellega väga ettevaatlik. Tehke enda peal test ja vaadake, millist tüüpi habemenuga on teie jaoks parem. Ma ütleks, et elektrilised pardlid on akne käes vaevlevad inimesed, kuid iga mees teab paremini, mis tema puhul toimib. Raseerige õrnalt ja vältige olemasolevate kahjustuste avanemist.

Tüdrukutele

Kosmeetika on akne üks väiksemaid juuri. Kui teed läbi akneravi, siis vali ainult õlivaba kosmeetika, muidu läheb hea efekt raisku. Samuti tuleks teha enda peal teste ja vaadata, milline kosmeetika ei ummista poore. Olge kõrvaltoimete eest, kui kasutate tooteid, mille etiketil on kirjas "Mõeldud poore mitte ummistama".

Hoidke päikese käest eemal

Jah, päevitus näeks teie peal kena välja, kuid peaksite õppima mõnda aega ilma tegema. Päikese käes viibimise riskid ei ole vastuvõetavad, kui mõistate, et päike ei ravi aknet. UV-kiired lihtsalt kuivatavad naha välimisi kihte ja panevad selle maha kooruma. Kuid kui olete päikesest eemal, tuleb akne tagasi. Pikaajaline kokkupuude muudab teid ka teatud nahavähi kandidaadiks.

Akne on suur probleem: kuidas leida akne ravi?

Akne , enim tuntud kui vistrikud, on peaaegu iga näo häda ja halvim õudusunenägu neile, kes on liiga õnnetud, et kannatada. Kuidas neid vistrikke ravida?

See on tänapäeval kõige levinum nahahaigus. Ainuüksi USA-s on aknega nakatunud ligi 60 miljonit inimest, kus 85 protsenti teismelistest kannatab selle all.

Akne on häire, mis tuleneb hormoonide toimest naha rasunäärmetele (rasunäärmetele), mis põhjustab pooride ummistumist ja kahjustuste puhanguid, mida tavaliselt nimetatakse vistrikuteks või tõmblusteks. Akne kahjustused tekivad tavaliselt näol, kaelal, seljal, rinnal ja õlgadel.

Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole akne ainult teismeliste haigus. See on sotsiaalne häda ja võib teatud juhtudel olla häiriv ja moonutav. Sellel on märkimisväärne majanduslik mõju, kuna inimesed kulutavad palju raha ilma retseptita ja retsepti alusel väljastatavatele ravidele ja teraapiatele.

Akne juhtumid varieeruvad kergest kuni tõsiselt moonutavani. See ulatub komedoonidest (mustpeadest ja valgepeadest) sõlmede ja tsüstideni. Siin on mitu akne terminit, mis aitavad teil aknet paremini mõista.

Comedo või Comedones on lihtsalt ummistunud ja laienenud juuksefolliikul. Kui komedo on avatud, nimetatakse seda tavaliselt mustpeaks. Kui see on suletud või sügaval nahas, nimetatakse seda tavaliselt valgepeaks. Valgepea erineb mustpeast värvi poolest, kuna ummistunud rasufolliikuli avaus nahapinnale on suletud või väga kitsas, vastupidiselt tedretähni laienenud folliikuli avausele. Mustpeasid ega valgepeasid ei tohi pigistada ega lahti korjata, välja arvatud juhul, kui nahaarst on neid steriilsetes tingimustes ekstraheerinud. Pigistamisel või korjamisel vigastatud kuded võivad nakatuda stafülokokkide, streptokokkide ja teiste nahabakteritega.

Paapulid on põletikulised kahjustused, mis ilmnevad tavaliselt väikeste roosade punnidena nahal ja võivad puudutamisel olla õrnad. Väga väikeste paapulide ja mikrokomedoonide rühm võib olla peaaegu nähtamatud, kuid puudutamisel on tunda "liivapaberit". Papule on põhjustatud lokaalsest rakulisest reaktsioonist akne protsessile.

Pustulid on paapulid, mille ülaosas on mädaga täidetud kahjustused, mis võivad olla punased. Rasvanääpsu kohale moodustuva pustuli keskel on tavaliselt karv. Akne pustulid, mis paranevad ilma tsüstilise vormi arenemiseta, ei jäta tavaliselt arme.

Sõlmed on tahked, kuplikujulised või ebakorrapärase kujuga kahjustused. Neid iseloomustab tavaliselt põletik, need ulatuvad sügavamatesse nahakihtidesse ja võivad põhjustada kudede hävimist, mis põhjustab armistumist. Sõlm võib olla väga valus. Nodulaarne akne on akne raske vorm, mis ei pruugi alluda muudele ravimeetoditele peale isotretinoiini.

Tsüstid võivad tunduda sarnased sõlmedega, kuid on mäda täis, väga valusad ja võivad põhjustada armistumist. Tavaliselt kirjeldatakse nende läbimõõtu 5 mm või rohkem.

Kas olete tüdinud peeglisse vaatamisest ja samade koledate laikude ja plekkide nägemisest? Kas olete nördinud, et te ei saa kunagi välja minna ja mõnusalt aega veeta, sest inimesed jõllitavad kogu aeg? Siis tundub, et sul on viimane aeg sellega midagi ette võtta. On mitmeid usaldusväärseid akne ravisüsteeme, mis ründavad nii akne põhjuseid kui ka tagajärgi kõikjal teie kehal.

Erinevad akne ravimeetodid

Akne on tänapäeval kõige levinum nahahaigus. Siin on mõned erinevad akne ravimeetodid, mille oleme koostanud just teie jaoks.

Peske oma nägu kaks korda päevas (maksimaalselt kolm korda) õrna ja lõhnatu puhastusvahendiga. Vältige seepide kasutamist, kuna need sisaldavad tugevatoimelisi kemikaale ja koostisosi, mis võivad nahka kahjustada.

Vältige oma näo puudutamist. Lõpetage käte näo ette panemine! Tihti olen selles süüdi, et laseb lugemise ajal käsi pea küljel. Ka lõua hõõrumine või kinnitamine on teine ​​levinud probleem mõtlemisel. Vältige kätega naha hõõrumist, puudutamist või kriimustamist. Teie käed sisaldavad palju baktereid, mis võivad põhjustada akne ägenemist. Tõenäoliselt on see üks kõige raskemini välditavaid asju, kuna suur osa kätest on kogu päeva jooksul teadvuseta. Muutke harjumuseks kätega kokkupuudet vältida ja olge sellest päeva jooksul teadlik, et vältida baktereid.
Vältige kiusatust aknet noppida, torkida ja pigistada. See saadab infektsiooni sügavamale nahka ja võib põhjustada tõsiseid arme.

Kerge kuni mõõduka akne korral võite alternatiivina bensoüülperoksiidile kasutada bensoüülperoksiidi, salitsüülhapet või aselaiinhapet sisaldavaid käsimüügis olevaid paikseid salve, lahuseid, losjoneid või geele. Bensoüülperoksiid tapab kõige paremini P. acnes'e ja võib vähendada õli tootmist. Resortsinool, salitsüülhape ja väävel aitavad hävitada tedre- ja valgepeasid. Salitsüülhape aitab vähendada ka rasunäärmete folliikuleid vooderdavate rakkude eraldumist.

Kasutada võib ka paikseid antibiootikumilahuseid ja losjoneid.

Teepuuõli on looduslik antibiootikum ja antibakteriaalne aine ning sellel on nahka kuivatav toime. See hoiab P. Acnese bakterid eemal koos näo rasuse vähenemisega, mis muudab selle õli väärt investeeringuks.

Väävel aitab parandada olemasolevaid plekid, vabastades poorid.

Alfa- või beetahüdroksüülhapped (AHA või BHA) hoiavad nahka koorituna. Glükoolhape, kõige tuntum neist, on kasulik abiaine kerge akne korral. Mandelhapet, vähemtuntud, kuid glükoolhappe keratolüütilisi omadusi ja looduslikke antibakteriaalseid omadusi, mis aitavad vähendada P. acnes'e esinemist, võib pidada tõhusamaks alfa-hüdroksüülhappeks aknekahjustuste ravis. Samuti on see palju vähem ärritav kui glükoolhape – tegur, mis võib olla väga oluline tundliku nahaga inimestele, kes ei saa kasutada muid aineid, nagu Retin-A, bensoüülperoksiid, väävel või salitsüülhape. See on efektiivne kergete aknejuhtude ravimisel iseseisvalt ja seda saab edukalt kasutada koos teiste mõõduka akne ravimeetoditega.

Need ravimeetodid on tavaliselt tõhusad ainult kergete kuni mõõdukate akneprobleemide korral. Efektiivsuse märkamiseks kulub tavaliselt mitu nädalat või ligikaudu kolm kuni kuus kuud. Raskemate ja tõsisemate aknehaiguste korral pöörduge kindlasti oma dermatoloogi poole.

Kui tunnete, et teie akneprobleemidele on parem lahendus, on teil õigus. Võite proovida akne ravisüsteeme. Taimsed pillid tapavad baktereid, sügavad näo- ja kehapesud avavad poorid ja puhastavad, kaitsekreem toimib nahale kaitsekilbina.

Kuidas ennetada. akne 

Keegi ei taha, et neil oleks aknet. Iga inimene, kellel on akne, soovib sellest vabaneda. Kõik tahavad aknet ennetada. Kahjuks ei tea kõik meist, kuidas aknet ennetada. Pole olemas imerohtu, mis "kaotab akne 3 päevaga". Ime pole olemas. Kuid on ravitooteid, mis aitavad teil aknet ravida. Siiski peaksite teadma, et saate akne tekkimist ära hoida.

Akne faktid

Fakt number üks. Kosmeetikatööstus teenib miljardeid dollareid avalikkuse püüdlustest suurepärase naha poole. Nad kasutavad raha oma toodete reklaamimiseks ja jäädvustamiseks. Ärge laske hype'ist petta.

Fakt number kaks. Pooride ummistumist soodustavad paljud tegurid: nagu dehüdreeritud nahk, ebaõige puhastamine, liigne rasu tootmine, surnud naharakkude liigne kogunemine, hormoonid, liigne higistamine, must töö või mängukeskkond, geneetika, meik, sõrmed näol, allergilised reaktsioonid, kõrge suhkrusisaldusega dieet ja paljud teised.

Fakt number kolm. Enamik naha ebapuhtustest on tingitud ummistunud pooridest, seega on parim viis kauni naha saamiseks pooride ummistused lahti teha.

Kuidas aknet ennetada

1. Vältige õlipõhiseid tooteid, nagu näoveed, pesuvahendid ja kosmeetika. Otsige tooteid, mis on "mittekomedogeensed", see tähendab, et see ei ummista teie poore.

2. Ärge kandke treenides või sportides pingul peavõru, pesapallimütsi ja/või kiivrit ning veenduge, et pesete higist läbimärjad asjad iga kord, kui neid kannate.

3. Hoidke nahk hüdreeritud ja niiske, et teie rakud saaksid korralikult toimida. Niisutage oma nägu pehmete, mittekomedogeensete niisutajatega, et hoida seda hüdreeritud. Niisutamine on vajalik. Jällegi on parim toode, milles on kõige vähem keemilisi lisandeid. Kasutage pärast puhastamist näole alati kerget niisutajat.

4. Puhasta poorid alkoholivaba tooniku või nahapalsamiga vatipallidel. Ärge püüdke kõvasti nühkida, vastasel juhul koorite ja kahjustate nahka. Isegi pärast näo loputamist, kui te ei eemalda puhastusvahendi jääke ja lahti tulnud prahi jääke, sisestate selle prahi ainult sügavamale pooridesse, kui kannate peale seerumeid ja niisutajaid. Absoluutselt parim viis selle pooride sügavpuhastuse teostamiseks on kasutada alkoholivaba toonikut või nahapalsamit vatitupsudel. Pole vaja nahka tugeva küürimise ega karmide hapetega kahjustada, lihtsalt pühkige niiskete vatitupsudega, kuni viimane vatt on täiesti valge.

5. Kokkutõmbavad ained, salitsüülhape, retinoehapped ja glükoolhapped takistavad pooride ummistumist. Olge teadlik mõnedest toimeainetest, nagu bensoüülperoksiid, kuna need koostisosad võivad põhjustada suuri kõrvaltoimeid.
Nii et need on ülilihtsad sammud oma probleemi kõrvaldamiseks või vähendamiseks, alustage juba täna. Ilu algab sinu nahast.

Need on 5 peamist nõuannet. Neid on veelgi rohkem ja ärge unustage kaaluda akneravi tooteid.

Akne ravimtaimed

On mõned Taimsed akneravitooted, mis aitavad teil nahka tervena hoida. Vaatame nende koostisosi.

 

Võilill (juur)

Sellised laialt levinud rohttaimed nagu päevalill või Asteraceae perekond on tuntud detoksifitseerivate omaduste poolest. Seetõttu toimib see suurepäraselt, kui tema abiga ravitakse nahaplekke.

 

See meie õue tavaline püks sisaldab palju meie kehale kasulikke aineid: koliini, mõruühendeid, inuliini, kaltsium, ränihape, naatrium, väävel ja kaalium, mis on samuti kõrgelt kontsentreeritud värsketes lehtedes.

Lilla käbilill (pulber)

Echinacea stimuleerib immuunsüsteemi, kuna see aitab kaasa kindlate valgete vereliblede tootmisele. Samuti muudab see rakuseina tugevamaks, mistõttu inimene on vähem allutatud viiruste ja bakterite põhjustatud riskidele. Nad ei suuda läbi murda hästi kaitstud seinu. Nii saate hoolitseda oma naha eest, et hoida põletikulised seisundid eemal. Taim kasvab metslillena Kanadas ja USA-s. Praegu võib teda kohata ka Euroopas ja Aasias ning kultuurtaimena.

 

See taim on oma immuunsüsteemi tugevdavate omaduste tõttu hea ka külmetuse ja gripi korral. Seda tuleb võtta suu kaudu. Paikselt manustatuna ravib see selliseid nahahaigusi ja ekseeme, psoriaase ja putukahammustusi. Tänu oma antimikroobsetele omadustele võib käbilill pärssida baktereid ja aeglustada mäda teket.

Takjas (juur)

Takjas kasvab peaaegu kõikjal: USA põhjaosas, Aasias ja Euroopas. Läbi aegade on selle lehti ja juuri kasutatud peaaegu kõigi nahahaiguste ja haiguste, nagu akne, ekseem, nahavähk ja teised, raviks. Takjas aitab taastada naha siledust ja on nõrga antibiootilise toimega.

Kollane dokk (juur)

Seda mitmeaastast õistaime tuntakse üldise süstemaatilise toonikuna. Selle lehed on suurepärane A-vitamiini, valgu, raua ja kaaliumi allikas. Tavaliselt kombineeritakse seda sarsaparillaga krooniliste nahahaiguste, näiteks psoriaasi, ekseemi, nahalööbe korral, salvides, kreemides ja keedustes. Nende kahe taime kombinatsioon on tõhus tänu kokkutõmbava tannisi ja puhastavate antrakinoonide kombinatsioonile, millel on aktiivsed antimikroobsed omadused.

Cayenne (40 HU) 

Cayenne'i punase pipra vürtsikas ja tuline maitse sisaldab kapsaitsiiniks nimetatud komponenti, mis võib nahapiirkonnas kohapeal kasutamisel vähendada valu ja ärritust. See sarnane rahustav omadus võib aidata kõrvaldada naha psoriaasist põhjustatud sügelust ja ärritust. Cayenne'i pipar toimib kandeainena, mis võib aktiveerida ja aidata kaasa teatud muude elementide aktiivsusele naha rasunäärmetes ja nahapoorides.

Punane ristik (õis)

Punane ristik on teadaolevalt rikas naha jaoks oluliste vitamiinide, näiteks A-vitamiini ja B-vitamiini kompleksina. Seda kasutatakse toksiinide eemaldamiseks verest. Vanasti hakiti värskeid lilli ja kanti otse nahale, et ravida põletike putukahammustusi. Tänapäeval on punase ristiku ekstrakt kreemide ja losjoonide üks komponente selliste nahahaiguste nagu psoriaas vastu.

Lagritsa juur

Seda magusaõielist ürti on Ayurvedas ja traditsioonilises Hiina meditsiinis kasutatud sajandeid. Õiges koguses allaneelatuna võib see vähendada nahapõletikke ja punetust, ravida dermatiiti ja mõningaid infektsioone. Lagritsa kasutatakse ka naha valgendajana ning pehmendava vahendina puhastusvahendites ja kreemides.

Me ei soovita tungivalt sellist segu teie köögilaual teha. Pidage meeles neid tõhusaid taimi, kui ostate tooteid akne raviks. Selliste koostisosadega saate soovitud efekti.

Kuidas leida parim akneravi lahendus?

Kui valite akneravi lahendus, siis soovite, et see toimiks ja et see oleks mõistliku hinnaga. Võite olla pettunud, kui valite endale parimaid aknevastaseid tooteid, kuna neid on tänapäeval turul palju.

Seal on suurepäraseid näpunäiteid, mis muudavad teie jaoks sobiva toote valimise palju lihtsamaks.

1. FDA soovitatud juhised

Taimsete aknevastaste ravimite valimiseks on paar soovitust. Näiteks Toidu- ja Ravimiameti uued eeskirjad tagavad, et orgaanilised või taimsed ravimid:

• Arvesse tuleb võtta kõiki ohutusstandardeid

• Ei sisalda kahjulikke koostisosi, saasteaineid ega lisandeid

• Toode peab olema korralikult märgistatud vastavalt standardites sätestatud juhistele.

Nagu näete, on aknevastase kreemi, losjooni, õli või muu sarnase toote valimisel hea mõte järgida samu FDA soovitatud juhiseid.

2. Kas see on kliiniliselt testitud?

Me elame tõenduspõhise meditsiini ajastul ja peaksime oma otsused rajama tõelistele tunnistustele ning puhastele faktidele ja tõenditele, mitte ainult alasti väidetele. Seetõttu valige hea, mitmekomponentne akne abivahend, mille koostisained on kliiniliselt testitud aja ja kogemustega ning mida on soovitanud igapäevaseks kasutamiseks kvalifitseeritud tervishoiutöötajad ja arstid.

3. Kas see vastab täielikult nõuetele?

Kvaliteetsed toidulisandid toodetakse vastavalt valemitele, mis minimeerivad võimalike järelmõjude riski suurema osa ostjate jaoks. Need, kes otsivad tõhusat nahahooldussüsteemi, peaksid leidma selle, mis sobib igas vanuses ja soost inimestele. Külastage akneravi foorumit ja sirvige arvustusi. Teie toodet tuleks hinnata nii, et see annab võrdselt kiireid ja parimaid tulemusi nii noorte täiskasvanute kui ka keskealiste ja eakate naiste ja meeste puhul.

4. Kas see on riskivaba?

Mõnedel aknevastastel programmidel on kõrvaltoimed nagu traditsioonilistel ravimitel. Seetõttu uurige toote valimisel, kas sellel nahahoolduslisandil pole teie kehale mingeid soovimatuid mõjusid.

Lihtsaim viis seda teha on uurida põhjalikult kõiki akne foorumeid, mida leiate, ja vaadata, kas tootel, mida soovite kasutada, on mõne tuntud rahvusvahelise terviseameti heakskiit. Kokkuvõtteks pöörake tähelepanu enamuse arvamusele, sest see on õige. Kui võtate seda tegurit arvesse, võite leida oma nahale parima toote.

5. Võrrelge ja vaadake, kas toode on soodne ja ökonoomne

Aknega patsientidele mõeldud nahahooldustoodet ei saa nimetada parimaks, kui see pole taskukohane. Seega oleks parim valik toode, mis annab teile vähema eest rohkem.

Kui lähete apteeki, näete seal palju erinevat tüüpi tooteid. Kõik need on suunatud akne vastu võitlemisele. Probleemi vältimiseks näete losjoneid, nahahoolduskreeme, toidulisandeid, losjoneid, õlisid. Looduslikke tooteid tootvaid kaubamärke on palju, kuid mitte kõik neist ei tööta korralikult, et saavutada head tulemust. Isegi need tooted, mida sageli kasutatakse, võivad põhjustada soovimatuid tagajärgi.

Peaasi on arvestada teiste inimeste arvustustega, kes üritavad oma haigusseisundeid selle või teise tootega ravida ja seejärel muljeid jagada, teavitades teisi kasutajaid, kas tootest oli abi.

Akneravi pillid ilma operatsioonita 

Mehed ja naised püüavad sageli aknet ravida ja oma välimust parandada, kaaluvad keemilisi meetodeid, millel võib olla üsna kahjulik, isegi eluohtlik mõju kuni kirurgilise sekkumiseni. Kuid nüüd mõistavad paljud, et kõige kindlam viis soovitud tulemuse saavutamiseks on kasutada looduslikku päritolu ravimeid.

Taimseid ravimeid kasutades on kogu teie keha terve. Kui valite looduslikud tooted, saate valu leevendada ja terviseprobleeme ennetada. Muutke oma füüsiline seisund esikohale. Looduslikud akneravi pillid annavad suurepäraseid tulemusi ja on täiesti ohutud. Kui otsustate võtta looduslikku päritolu akneravi tablette, märkate tulemusi üsna pea. Te ei kannata tüsistuste käes, kuna need pillid ei sisalda ebaloomulikke koostisosi ega säilitusaineid. Juba mõnepäevase toidulisandite võtmise järel on teie näonahk selge ja ka teie keha akne kaob. Saate lahti sellistest vananemismärkidest nagu kortsud või venitusarmid.

Akneravi pillid sisaldavad rohtu nimega "Nooruse eliksiir". Legendi järgi kasutati seda taime varem kõigi nahahaiguste raviks. Maitsetaim ei kasva laialt ja õitseb vaid kaks korda aastas. Seetõttu kulub kasulike ainete ekstraheerimiseks aega ja vaeva. Uuringute kohaselt sisaldavad need ürdid bioloogilisi koostisosi, mis muudavad teie naha puhtaks. Akneravi pillid annavad teile seda, mida vajate, ja suurendate enesekindlust.

Akneravi tabletid võivad sisaldada E-vitamiini, mis on samuti hea antioksüdant ja niisutaja . Selge näonahk paneb sind tundma noorena ja suurendab enesekindlust – seda kõike ilma võimalike kõrvalmõjudeta!

Looduslikud akneravitooted

Nii, olete oma võitluseks juba küpsed ja olete juba valinud oma tee, mida soovite ärge kahetsege aknet ja te hävitate kõik nahale ilmuvad akne, kas õlgadel, jalgadel, kätel või mujal. Kuid küsimus on avatud just nende vahenditega, mida te oma võitluses kasutate. Jah, käesolev juhtum puudutab akne loomulikku ravi.

Akne põhjuseid on palju. Need põhjused on lihtsalt mitmekülgsed, nii et juhtub, et te lihtsalt ei tea, kust need vastikud laigud on tulnud. Akne põhjuseks võivad olla hormoonid või ebatervislik keskkond – see tundub lihtsalt tekkivat eikuskilt! Kuid põhjus on kindlasti alati olemas.

Nii palju erinevaid põhjuseid käivitab palju erinevaid akne looduslikke ravivõimalusi. Tavaliselt tõestatakse neid testidega või laialdaste praktiliste rakendustega, kuid sellegipoolest ei saa te ennustada, kas mõni neist on teie puhul tõesti abiks. Kuid selline mitmekülgne valik annab teie tegevusele vabaduse. Tootetüüpe on palju ja igaühel neist on erinev toime.

Aknevastase preparaadivalimisel on tõesti oluline lugeda arvustusi. Muidugi pole see nii ainult aknevastase preparaadi puhul. Tootearvustused pole kirjutatud nalja pärast. Millele peaksite tähelepanu pöörama, lugedes akne loodusliku ravi arvustusi? Väga sageli kirjutatakse, et tooteid soovitatakse ainult arsti kinnitusel. Sel juhul on kahtlemata parem enne selliste preparaatide kasutamist konsulteerida hea spetsialistiga.

Tooteülevaade võib anda teile ka lühikest teavet toote maine kohta. Proovige välja tuua igasugune teave seda toodet tootva ettevõtte viidete kohta.

Peaksite viitama ka raha tagasi garantiile. See on ka osa mainest, tooteohutusest ja üks peamisi tegureid – kui aknet alistava preparaadi ebaõnnestumise korral makstakse teile raha tagasi, siis vähemalt ei jää te rahast ilma. Kahjuks on kaotatud aeg juba garanteeritud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Akne ravimite ja ravi täielik juhend

Mis on akne? Aknest räägivad kõik, seega on vaja selle mõiste määratlust. Akne on termin, mida kasutatakse tavaliselt rasundite (teisisõnu valgepeade ja tedrepeade) pooride, pustulite, sõlmede või põiega seotud pooride kohta, mis mõjutavad nägu, kaela, õlgu, rindu, selga, jalgade ja käte ülemisi osi. Akne on suur probleem peaaegu kõikidele noorukitele ja üsna paljudele täiskasvanutele ning see kestab mõnda aega. See probleem on tüüpiline erineva vanuse, rassi ja sooga inimestele. Selle all kannatab suur hulk inimesi kõigis maailma riikides. Kõige hullem akne puhul on pustulite ja armide kole välimus, mis on sageli akne tagajärjed. Aknel on märkimisväärne sotsiaalne mõju. Inetud pustulid panevad paljusid inimesi apteeki või apteeki kiirustama, sest inimesed arvavad, et akne mõjutab negatiivselt nende omavahelisi suhteid. Aastas kulutavad inimesed kogu maailmas aknetoodete ostmisele tuhandeid miljoneid USA dollareid. Akne tüübid Pimples on kõige levinum akne tüüp ja see on tüü

Rindade suurendamise operatsiooniga seotud riskid: ohutus ennekõike!

Paljud naised tahavad oma rindu suuremaks muuta. Vastuse võib leida silikoongeeli sisestamisel või rinnaimplantaatidega suurendamisel – rinnaoperatsioon . Kõik teavad, millised ohtlikud tagajärjed anesteesial võivad olla. Lisaks võivad paljud naised kannatada tugevate valude all ja vajavad pikka taastumisaega, mis tähendab, et nad ei osale täielikult oma töö- ja pereelus. Patsiendid peavad valu leevendamiseks võtma tablette, kuna rinnad on pärast kirurgilist protseduuri väga valusad ja hellad. See tähendab, et kogu rindade suurendamise protsess läbi operatsiooni on uskumatult kallis ja riskantne. Selliseid valikuid nagu süstid, geelid, ravimid ja kreemid saab teha, mõtlemata kemikaalide ja hormoonide võtmise tagajärgedele. Püüdke neist ebaloomulikest lahendustest eemale hoida. Mis täpselt on rindade suurendamise operatsioon ja kuidas sellega kaasnevaid riske vältida? Enne rindade suurendamise operatsiooni Kui kaalute rinnaoperatsiooni, peate arutama oma kirurgiga rindade suurendamise