Otse põhisisu juurde

Akne ravimite ja ravi täielik juhend

Mis on akne?

Aknest räägivad kõik, seega on vaja selle mõiste määratlust. Akne on termin, mida kasutatakse tavaliselt rasundite (teisisõnu valgepeade ja tedrepeade) pooride, pustulite, sõlmede või põiega seotud pooride kohta, mis mõjutavad nägu, kaela, õlgu, rindu, selga, jalgade ja käte ülemisi osi.

Akne on suur probleem peaaegu kõikidele noorukitele ja üsna paljudele täiskasvanutele ning see kestab mõnda aega. See probleem on tüüpiline erineva vanuse, rassi ja sooga inimestele. Selle all kannatab suur hulk inimesi kõigis maailma riikides. Kõige hullem akne puhul on pustulite ja armide kole välimus, mis on sageli akne tagajärjed.

Aknel on märkimisväärne sotsiaalne mõju. Inetud pustulid panevad paljusid inimesi apteeki või apteeki kiirustama, sest inimesed arvavad, et akne mõjutab negatiivselt nende omavahelisi suhteid. Aastas kulutavad inimesed kogu maailmas aknetoodete ostmisele tuhandeid miljoneid USA dollareid.

Akne tüübid

  • Pimples on kõige levinum akne tüüp ja see on tüüp, mida valdavad inimesed, kuid võib-olla on hea õppida tundma ka teisi akne vorme. Acne vulgaris on põhitüüp, mis hõlmab ainult mustpeasid, mis on nahakahjustuse põhivorm.
  • Vigastused on väikesed nahapiirkonnad, kus akne esineb, kuid kahjustuse mõiste ei viita ainult akne põhjustatud nahakahjustustele. Mustpeade välist tüüpi nimetatakse aknekahjustusteks ja sel juhul ummistab rasune aine rasufolliikulisid.
  • Komeedoone nimetatakse tedrepeadeks ja valgepeadeks, teisisõnu vastavalt pooride olekule, suletud või avatud. Mustpeade puhul on pooride avad paistes ja täidetud keratiinist ja rasuainetest koosneva ainega ning selle pind on must. Valgepeade puhul suletakse poorid ja täidetakse nahapinna all põletikulise rasunäärme sekretoorse produktiga. Inimesed korjavad ja pigistavad sageli mustad täpid. Kuid selle tegemine kodus, kus puudub steriilsus, on otsene tee kudede põletikule. Erinevad bakterid võivad läbi avatud poori väga kergesti keha rünnata.
  • Paapulid on väike, kindel ja põletikuline nahk, mis on veidi kõrgemal nahapinnast ilma mädata. Väikesed papulid võivad moodustada kobaraid, kuna nahk reageerib aknele.
  • Pustulid meenutavad papuleid, kuid nende sees on mäda. Mäda koosneb bakterite, valgete vereliblede ja surnud naharakkude segust. Rasvanääpsude ja juuste ümbrus on tüüpiline pustulite asukoht.
  • Maculae on akne tagajärjed, need näevad välja punaste laikudena. Maakula on lame, see on punane laik, nahapinnal mõnevõrra kõrgem. Mitu kollatähni koos muudavad inimese näo justkui põletikuliseks.
  • Sõlmed on kindlad kahjustused. Tavaliselt teevad nad rohkem haiget kui muud tüüpi akne. Seda tüüpi akne tungib sügavale naha sisse ja selle alla ning lõpuks hävitab kudesid. Sõlmede eemaldamine põhjustab tugevaid valusid ja pärast seda jäävad armid. Seda tüüpi aknet on väga raske ravida ja ainus viis akne raviks on isotretinoiin.
  • Tsüstid meenutavad teatud mõttes pustuleid. Need on moodustatud kapslitena ja nende sees on mäda, mis on vedel või poolvedel. Kuid need on pustulitega võrreldes suuremad ja neis võib esineda infektsioon. Tsüstid tungivad nahka sügavamale ja pärast nende ravi jäävad aknearmid. Kõigist akne tüüpidest on see nodulotsüstiline akne, mis on kõige raskem. Neid on vaevalt võimalik ravida ja abi võib olla ainult isotretinoiinist. Isotretinoiin on A-vitamiinilt saadud aine.

Kellel tekib akne?

Tegelik olukord on selline, et peaaegu kõigil üle maailma on akne. Probleemid algavad puberteedieas. See on umbes 12-aastane ja see on tingitud hormoonidest. See võib juhtuda nii meeste kui ka naistega. See ei sõltu teie päritolust ja perekonnast. Väga raske on leida kedagi, kes oleks elu jooksul vistrikutest pääsenud. Igal juhul viiks miski teie hormonaalse telje seisundi tasakaalust välja.

Tõsine meditsiiniline akne ravi on vajalik enam kui 40 protsendil kõigist akne juhtudest. Tavaliselt on tõsist ravi täiesti võimalik vältida, kuigi arsti juurde minekut on võimatu vältida. Kuid tänapäeval pakub meditsiin teile laia valikut aknevastaseid tooteid, mida saate ilma retseptita hankida. Need annavad teile võimaluse aknest üle saada.

Kuid mitte alati ei saa inimesed aknest nii kiiresti ja raskusteta lahti. Akne on üks peamisi välimuse probleeme kaheteistkümne kuni kahekümne kolme aasta vanuselt. Mõned inimesed kannatavad selle tõsiste vormide all ja teised seisavad selle probleemiga silmitsi täiskasvanuna. Üldiselt on see meeste probleem. Nad kohtuvad sellega naistega võrreldes kõrgema androgeenide taseme tõttu. Kuid naiste akne sõltub nende viljakustsüklist ja selle põhjustatud muutustest.

Tavaliselt ravivad inimesednäoaknet. Kuid vistrikud võivad häirida ka inimest, kes ilmub seljale, tuharatele, kätele või rinnale.

Aknega võitlemine maksab palju. Sotsiaalne suhtumine sellesse probleemi on selline, mis paneb inimesi apteekidest või apteekidest palju aknevastaseid tooteid ostma. See on aknetoodete populaarsuse põhjus kogu maailmas.

Akne algpõhjused

Aknega pole igal juhul meeldiv tegeleda. Nagu ka aknet pole meeldiv uurida. Kuid tuleks mõista, et iga ebameeldivat nähtust tuleks uurida, et see üks kord ja igaveseks kõrvaldada. Inimesed uurivad erinevaid haigusi ja parasiite, sest nad tahavad teada, mida teha, et need inimkonna elust eemaldada.

Noh, eemaldamine "üks kord ja igavesti" ei kehti akne puhul. Akne algpõhjused võivad olla väga erinevad ja mõnikord on neid põhjusi praktiliselt võimatu kõrvaldada. See kehtib eriti siis, kui räägime akne sisemistest põhjustest: kuidas võidelda sinus peituva asjaga?
Akne algpõhjused Võib-olla mõnel muul juhul, kui mõnel muul hädal on sellised sisemised tegurid, hakkavad inimesed võtma ettevalmistusi, lootes, et see läheb korda. Kuid üldiselt ei ole see akne põhjuseks.

Akne algpõhjused on mitmesugused ja mitte nii lihtsad, enamikul juhtudel isegi väga raskesti kõrvaldatavad ja hea, kui need pole nii tugevad, et suudate neid taluda. Aga igal juhul akne häirib, tüütab ja nii edasi ja nii edasi.

Mida te tunnete, kui akne seljal on? Ma arvan, et teil on ebamugavustunne; tunned, et miski selles kohas segab sind iga kord. Samuti võite tunda valu, kahjustatud koht sügelema ning mädanikega valgete peade hüppamine võib muuta teie riided ja aluspesu määrdunud.

Sama lugu on aknega, mis ilmub seljale, õlgadele, tuharatele, jalgadele, kätele ja muudele kohtadele, kus akne võib tekkida. Lisaks, kui akne ilmub teie kätele (kätele) või jalgadele (jalgadele), võib see mõnes piirkonnas teie tegevust takistada. Kehaakne ei lase mõnes kohas kanda lemmikkleiti ja/või ujumistrikoo.

Mida te tunnete, kui akne näol on? Arvan, et lisaks kehaakne põhjustatud mõjudele tunnete suurt muret oma kahjustatud ilu pärast.

Nii et akne algpõhjused võivad olla väga erinevad, alustades sisemistest põhjustest nagu bakterid, suurenenud rasu tootmine ja hormoonid ning lõpetades korrastamatus, kuid nende mõju on niikuinii halb ja nõuab akneravi toodete kasutamist.

Akne välised põhjused: keskkonnategurid

Inimesed on üsna haavatavad olendid. Nad puutuvad kokku paljude väliste teguritega, mis võivad olla nende suhtes tõeliselt halastamatud. Ja mõnel neist pole vaesel inimkonnal tõhusaid vahendeid.

Selliseid sõnu kuuldes mõtleb ta kõigepealt mõnele vulkaanile, tornaadole või tsunamile. Kuid juhtub, et inimene võib olla abitu mõne väiksema häda korral, mis ei too küll kaasa surmajuhtumeid, kuid on siiski väga-väga ebameeldiv asi. Üks sellistest probleemidest on akne.

Kindlasti ei ole inimesed akne vastu alati nii haavatavad ja abitud. Kuid on mõnedakne välised põhjused, mida ei saa tõesti vältida. Mõnikord on neid isegi raske vältida. Nende hulka kuuluvad ennekõike saastunud keskkond, mida nimetatakse akne ja kahtlemata paljude teiste haiguste üheks põhjuseks.

Tihti puudutab see suurte tööstusettevõtete kõrval elavaid inimesi, keda tuntakse loomulikult suurte õhu- ja veereostajatena. Õnneks on viimastel aastatel olukord nende ettevõtetega keskkonna aspektist paranenud – seda eelkõige seetõttu, et enamikus tööstusettevõtetes on välja töötatud ja kasutusele võetud kaasaegsed gaasipuhastussüsteemid, mis võimaldavad vähendada tolmu, süsinikmonooksiidi/dioksiidi ja väävlisisaldust. nende seadmete heitkogustes.

Sellegipoolest on mõistetav, et tootmishoonetele liiga lähedal elamine võib teie nahahooldusele palju kahju teha . See puudutab mitte ainult õhku, vaid ka vett, milles saab ujuda või supelda, samas kui seda võivad saastada tööstusreoveed ja erinevad kemikaalid, mida jõgedes ja järvedes sageli uhuvad sademed jms. Selline saastunud vesi teeb nahale palju kahju ja ei tasu imestada, kui pärast sellist ujumist tekib mõnel nahal akne.

Seega peaksite end kursis hoidma ja teadma, millistes veehoidlates ei ole soovitatav ujuda.

Ärge tehke endale kahju (nt aknet korjake ja pigistage) ning külastage võimalusel keskkonnasõbralikke kohti.

Akne ravi

Looduslikud akneravid on hästi tuntud oma ohutuse ja tõhususe poolest. Kõige populaarsemad ja end tõestanud vahendid ja akneravi on loetletud allpool.

  • Püüdke mitte oma nägu puudutada. See on üsna raske, kuid peaksite seda meeles pidama. Mõeldes, lugedes või naerdes puudutame sageli oma nägu. Ärge hõõruge, kriimustage ega puudutage oma nägu kätega, eriti kui need pole nii puhtad. Fakt on see, et meie kätel võib leida palju baktereid ja need bakterid võivad akne probleemi süvendada. Loomulikult ei ole seda nõuannet lihtne järgida, sest enamikul juhtudel me ei mõista, et puudutame oma nägu nii sageli. Lihtsalt harjuge kontrollima oma käsi-nägu kontakti ja ärge unustage aeg-ajalt käsi pesta.
  • Kui teie akne on klassifitseeritud kergeks või mõõdukaks, soovitame kasutada selliseid aknetooteid nagu: nahasalvid, vedelikud, erinevad geelid ja lahused, mis sisaldavad bensoüülperoksiidi, aselaiinhapet või salitsüülhapet. Lisaks võib bensoüülperoksiidi sisaldavaid tooteid kasutada Propionibacterium acnes põhjustatud akne vulgaris'e korral. Samuti aitab bensoüülperoksiid vähendada naharasu tootmist. Muid probleeme, sealhulgas mustpead ja valgepead, saab ravida salitsüülõli, väävli ja ressurssidega. Lisaks aitab salitsüülhape hästi vähendada aknekahjustuste arvu, sisenedes rasunäärmetesse ja vähendades nende üleaktiivsust.

Laserkirurgiline protseduur akne raviks

Suur hulk mehi ja naisi pöördub akne raviks laserkirurgilise protseduuri poole. Kõik teavad, millised ohtlikud tagajärjed anesteesial võivad olla. Lisaks võivad paljud inimesed kogeda tugevat valu ja vajada pikka paranemisaega, mis tähendab, et nad ei osale täielikult oma töö- ja pereelus. Patsiendid peavad saama valu vähendamiseks täiendavaid tablette ja nii hind tõuseb kui ka riskid. Ka paljud hormoonide või keemilise päritoluga vedelikud, kreemid, ravimid ja geelid ei ole looduslikud. Samuti on tungivalt soovitatav hoiduda nendest strateegiatest.

Kui eelistate orgaanilist akne ravi, planeerige hoolikalt kodus või koos oma arstiga. Esiteks ei tohi oodata kohest tulemust nagu laseroperatsiooni puhul. Kuid loodusliku akneraviga ei jää arme ega valulikku ja aeganõudvat paranemist. Enne konkreetse akneravi pillide valimist leidke vastav foorum tooteülevaadetega (nagu ka clearpores akneravi foorum), kontrollige ja tutvuge selle komponentide loendiga. Uurige iga komponendi üksikasju ja vältige allergia võimalust. Küsige oma tervishoiutöötajalt soovitust. Järgmine samm on teada saada toodet tootva ettevõtte kohta. Iga lugupeetud tootja peab esitama teile harivad ettevaatusabinõud ja koostisosade täieliku loetelu.

Hormonaalne akne

Miljonid naised teavad, millal see kuu aeg läheneb. Hormonaalsed muutused tsükli teisel poolel hõlmavad turset, krampe, meeleolumuutusi ja aknet. Sellel teemal pole palju uuritud, kuid eksperdid nõustuvad, et premenstruaalne akne on laialt levinud seisund. On kinnitust leidnud, et peaaegu pool naistest kannatavad äkiliste akne ägenemiste all peaaegu nädal aega enne menstruatsiooni.

Regulaarne akne ravi nagu paiksed retinoidid ja paiksed antibiootikumid ei pruugi hormonaalse akne puhul aidata. Teie arst saab kindlaks teha, kas teie akne on hormonaalselt mõjutatud, kasutades järgmisi vihjeid:

- akne täiskasvanutel, mis ilmneb esmakordselt või püsib;
- Akne puhkemine enne menstruatsiooni;
- ebaregulaarsed menstruatsioonid;
- Sinu naha rasvasus ületab normi;
- Hirsutism (probleemid kasvavate juustega)
- Androgeenide taseme tõus teie veres.

Kuigi hormonaalne akne hakkab tavaliselt häirima umbes 20–25-aastaseid naisi, võivad noorukid ja vanemad naised olla sellele vastuvõtlikud. Ja üle 30-aastased naised on riskirühm. Hormonaalne akne on kõige sagedamini rünnanud näo alumine osa – lõualuu ja lõug –, samuti selg ja rind, kusjuures nägu on endiselt kõige populaarsem plekkide ja kahjustuste koht.

Kuidas ja miks algabhormonaalne akne- mis on reeglina suhteliselt mõõdukas ja piirdub juhuslike komedoonide ja väikeste põletikuliste sõlmedega? Üheksa või kümne aastaselt hakkavad neerupealised tootma androgeeni dihüdroepiandrosteroonsulfaati (DHEAS). Mitu aastat hiljem, kui puberteet läheneb, suurendavad rasunäärmed rasu, naha loomuliku rasu tootmist. See juhtub "meessuguhormoonide" (nt dehüdrotestosterooni (DHT) ja testosterooni) aktiivsuse tagajärjel naise kehas.

Hormonaalse akne põhjused

Iga naine peab silmitsi seisma selliste asjadega nagu puhitus, krambid, meeleolumuutused ja akne. See juhtub iga kuu. Arvatakse, et aknet mõjutavad hormoonid. Teadlased pole aga sellel teemal vastust saanud – siiani. Tsükli viimast nädalat iseloomustavad hormonaalsed akne ägenemised 50% naistest, kinnitas hiljutine uuring.

Kuna tegemist on spetsiifilise akne tüübiga, siis tõenäoliselt ei allu hormonaalne akne sellistele traditsioonilistele ravimeetoditele nagu paiksed või süsteemsed antibiootikumid või paiksed retinoidid. On mitmeid ideid, mis võivad aidata teil ja teie arstil leida hormonaalse akne põhjused.

- Akne ägenemine eelneb menstruaaltsüklile;
- Akne puhkeb alati enne menstruatsiooni
- Teatage ebaregulaarsetest menstruatsioonidest
- Rasune näonahk, mis pole teie jaoks tavaline
- Liigne karvakasv, muidu tuntud kui hirsutism
- Teatud androgeenide tase on suurenenud

Tavaliselt algab hormonaalne akne umbes 20–25-aastaselt, kuigi see võib tabada nii teismelisi kui ka täiskasvanud naisi, kes on vanemad kui 30 aastat (sel juhul on see kõige püsivam). Piirkonnad, mida akne kõige sagedamini ründab, on näo alumine osa – lõualuu ja lõug –, samuti selg ja rind, kusjuures nägu on endiselt kõige populaarsem plekkide ja kahjustuste koht. Hoolimata tõsiasjast, et hormonaalsetest mõjutustest tingitud akne on harva raskekujuline ja avaldub enamasti väikeste põletikuliste sõlmede ja papulidena, ei suuda seda haigust põdevad naised ära imestada: kuidas see algab? Millised on hormonaalse akne põhjused?

Esmakordselt mõni aeg enne puberteeti (ligi 9-10-aastaselt) hakkavad neerupealised eritama spetsiifilist androgeenset hormooni - dihüdroepiandrosteroonsulfaati (DHEAS). Androgeenid on nn meessuguhormoonid, kuigi neid toodab ka naise keha. Teised "meessuguhormoonid" on dehüdrotestosteroon (DHT) ja testosteroon. Kõik need toimivad rasunäärmete stimulaatoritena. Selle tagajärjeks on intensiivne pindmine naharasva (rasu) tootmine, mis on hormonaalse akne üks peamisi põhjusi.

See on teismeliste akne ja rasuse naha põhjus. Poisid kannatavad "meessuguhormoonide" all rohkem, sest neil on neid loomulikult rohkem. Noorukitel on aknet äärmiselt raske ravida, kuna nende hormonaalne tase muutub alati. Mõnel juhul võib esimene reaktsioon välisele ravile olla hea, kui arstid kasutavad selliseid meetodeid nagu retinoidid ja bensoüülperoksiid. Mõnel juhul tuleb kasutada antibiootikume. Kuid enamasti ei paku need ravimid, isegi koos suukaudse antibiootikumiga, pikaajalist vahendit akne raviks teismelistel hormonaalsete muutuste tõttu. Sageli on vaja ravikuure sageli kohandada.

Paljud emased kogevad seda probleemi täiskasvanueas. Mõned teised võivad seda kogeda alles kahekümnendates või kolmekümnendates eluaastates, kes läbivad paar päeva enne menstruaaltsüklit pidevaid puhanguid. See juhtub seetõttu, et nende östrogeenitase on kõrgeim tsükli keskel (tingimusel, et naine ei kasuta rasestumisvastaseks vahendiks hormonaalseid tablette). Kui naisel läheneb menstruatsioon, väheneb östrogeeni tase. On ka teine ​​hormoon, mis võib põhjustada hormonaalset aknet. Pärast ovulatsiooni toodavad munasarjad progesterooni, mis põhjustab naha rasvasust.

Hormoonide tase on ka üks rasedate naiste hormonaalse akne põhjuseid. Hormoonide muutuste tõttu kolmandal trimestril hakkavad rasunäärmed tootma palju rasu ja see on sagedaste löövete põhjus. Hormonaalse akne põhjuste loendis võib olla ka Menopaus. Östrogeeni tootmine väheneb ja naise organismis domineerib testosteroon.

Menstruatsiooni ajal tekkiv akne ei kao ilma meditsiinilise abita. Peaksite konsulteerima dermatoloogiga ja leidma aknetooted, mis ravivad kõiki hormonaalse akne põhjuseid.

Populaarseimad akne ravimid

Akne on suur probleem paljude inimeste jaoks. Ja paljud neist lihtsalt kaotavad oma südame, sest sageli on raske akne vastu võitlemisel enda ümber vaadata ja mingeid verstaposte tõmmata, kuna akneravi tooteid on sama palju kui akne põhjuseid. Ja isegi mõnda preparaati võib tõesti nimetada akne populaarseimateks ravimiteks, see ei garanteeri, et need on teie puhul tõhusad.

Kasutage võrdlusuuringut. Ettevõtluses on üsna tavaline, et luuakse erinevaid võrdlustabeleid, näiteks kui tehakse hange ja tuleb valida edukas hankija. Sellistel juhtudel aitavad võrdlusgraafikud (sageli hindesüsteemiga) ettevõttel oma valikut põhjendada ja valida kõige konkurentsivõimelisema variandi.

Sama saate teha oma aknega seotud probleemiga. Koostage kõige populaarsemate akneravimite võrdlustabel, milles võite mainida silmapaistvaid omadusi, mis aitavad teil teada saada erinevate toodete kõige olulisemaid eeliseid ja puudusi ning loomulikult jõuda lõpliku eesmärgini – leida populaarseimad aknevastased ravimid ja mida on lihtne leida aknetoodete arvustuste foorumitest.

See võib olla nt. ohutus, toote maine jne. Tabelis saate koostada hinnete süsteemi iga tunnuse/näitaja kaaluga ning hinded kokku annavad teile aimu, milline on kõige populaarsem akne ravim. .

Funktsioonide loendisse võite lisada ka sellise funktsiooni nagu tegevuse keerukus. Komplekssed tooted on reeglina paremad kui ühetoimelised. Näiteks võivad sellised komplekspreparaadid koosneda pillidest ja geelist ühes pakendis.

See on parim valik, sest aitab kõrvaldada nii akne sisemisi põhjuseid, näiteks ebasobivat hormoonide taset (pillide abil) kui ka väliseid – suurenenud rasueritust, nahapooride ummistumist (geeli abil). Kindlasti annab see suurema efekti, kui sa tõesti tahad aknest vabaneda. Seega määrake sellele funktsioonile suur kaal (prioriteet) oma kõige populaarsemate akneravimite võrdlustabelis.

Looduslik akne kehapesuvahend

Tegelikult ei saa nii palju ettevalmistusi vaidlustada õiguse eest olla sama. Kuid kõik mõistavad, et looduslik akne kehapesu on hea väljapääs, kui põete seda mitte surmavat, kuid siiski väga ebameeldivat ja probleeme tekitavat haigust. Kõige võimsam argument on see, et looduslikel preparaatidel on alati vähem kõrvalmõjusid kui ebaloomulikel.

Kui te ei usu, et võite lugeda mis tahes keemiliselt tekitatud akne kehapesu juhendit ja saate aru. Kõrvalmõjud on lihtsalt mitmesugused. Keha akne ravi ei ole nii lihtne asi ja pole ka nii ohutu, kui te võtate selliseid preparaate.

Oma tervisele mõtlemine on hea ja see on vaieldamatult hea, kui mõelda mitte ainult praegusele hetkele oma terviseseisundis, vaid ka ravi tagajärgedele, mida rakendate iga põdeva haiguse korral.

Millist ravimit saab kasutada ja arvata, et see sobib looduslikuks akne kehapesuks? Need on erinevad ürdid, mineraal- ja vitamiinipõhised preparaadid. Kuid on ka laialdaselt kasutatavaid tooteid, mis ei ole looduslikud ja võivad põhjustada kõrvaltoimeid.

Esimene on bensoüülperoksiid. See on üsna tuntud akneravitoode ja suhteliselt nõrga toimega, mistõttu soovitatakse seda sageli kasutada mõnel mitte eriti raskel juhul üldise akne vastu võitlemise vahendina. Kuid vaatamata sellele on bensoüülperoksiid ja selle keemiliselt modifitseeritud versioonid aine, mis kuivatab nahka nii, et see võib põhjustada soovimatuid kõrvalmõjusid.

Retinoidid on A-vitamiiniga võrreldes ained. Üldiselt on need selle vitamiini kunstlikud analoogid. Kuna A-vitamiini tuleks tarbida naha parandamiseks ja aknest vabanemiseks, siis retinoidid on abiks akne välispidiseks raviks. Kuid isegi nii on neil kunstlik päritolu ja need võivad nahka kahjustada, eriti üks neist, mida nimetatakse isotretinoiiniks. Retinoididel, nagu isotretinoiin, on nii pikk kõrvaltoimete loetelu, et need on hirmutavamad kui akne ise.

Kuidas kasutada retinoide akne puhul

Retinoidid ei ole nii kahjutud kui näiteks looduslikud akneravipreparaadid. Retinoidid on tegelikult ainult keemilised ained, mida kasutatakse akne raviks. Vaatamata sellele, et need on võrreldes retinooliga (A-vitamiin), ei ole need tegelikult nii kasulikud kui see vitamiin ja erinevalt vitamiinidest tuleks neid kasutada väga ettevaatlikult.

See puudutab eriti suukaudselt kasutatavaid retinoide, peamiselt seetõttu, et nende toime on tugevam ja neid kirjutatakse välja kõige raskematel juhtudel (kõige laialdasemalt tuntud retinoid, mida suukaudselt kasutatakse, on isotretinoiin – võib-olla kõige võimsam. ravim akne raviks). Peamine põhjus, miks retinoide tuleks nii ettevaatlikult kasutada, on asjaolu, et need ei ole looduslikud. Akne ravi retinoididega on siiski üsna tõhus.

Hoolimata asjaolust, et mõningaid retinoide (ainult välispidiselt kasutatavate – mõnel kohalikul nahapiirkonnal) müüakse ilma retseptita, ei soovitata neid ilma arstiga nõu pidamata kasutada. Põhimõtteliselt on need akne retseptiravimid. Asi on selles, et oma ebaloomulikkuse tõttu on retinoididel teatud kõrvaltoimed, mis võivad mõnel juhul olla üsna tõsised.

Vaadake, kuidas retinoide akne korral kasutada ja leidke meetmed, mida on tungivalt soovitatav teha enne retinoidide valimist ja kasutamist.

  1. lugege juhendit või annotatsiooni või muud valmistisega kaasas olevat teavet ja järgige selles juhendis mainitud ettekirjutusi;
  2. küsige arstilt kasutusviisi ja kasutamise sagedust, samuti preparaadi võtmisel vajalikke ettevaatusabinõusid;
  3. järgige hoolikalt ettenähtud annustamist;
  4. ärge loobuge preparaadi võtmisest ega muutke annuseid ilma arstiga nõu pidamata;
  5. teavitage arsti ravi ajal ilmnevatest kõrvaltoimetest või muudest ootamatutest probleemidest.

Kuidas kasutada retinoide akne korral? Võib-olla pole retinoidide kasutamine mingi suur teadus, kuid neid tuleks kasutada ettevaatlikult, kuna need tooted ei pruugi olla täiesti ohutud. Kui otsite ohutumat ravimit, on parem pöörduda looduslike akneravimite poole.

Mis on isotretinoiin?

Mis on teie teadmised isotretinoiini kohta? Võib-olla olete kuulnud, et isotretinoiin on üks retinoididest ja sünteetiliselt toodetud ravim, mida kasutatakse akne raviks, nagu ka teised retinoidid. Nagu ka isotretinoiin on sünteetiline võrreldes retinooliga, on viimane meile tuntud kui A-vitamiin. Kuid loomulikult ei ole isotretinoiin kummalgi juhul sarnane A-vitamiiniga oma toimelt ega muudelt sellega seotud parameetritelt. seda preparaati kasutades. Mida veel isotretinoiini kohta laialdaselt teada on?

Inimesed, kes teavad ravimist palju, on loomulikult enamasti need, kes on mures akne raviga, see tähendab arste ja nende patsiente. Mingil juhul ei ole hea olla viimane, sest isotretinoiini kohta on teada ka mõned faktid, mis kindlasti ei lisa teile selle ravimi kasutamisel kindlustunnet. Isotretinoiin ja see on peamine põhjus, miks peaksite vähemalt selle kasutamisega ettevaatlik olema, et mitte öelda rohkem, et peaksite kartma isotretinoiini kasutamist.

Vaadake, isotretinoiin on lihtsalt üks tugevamaid ravimeid, mida üldse kasutatakse akne raviks. Ja pidage meeles, et see ei ole looduslik toode, mistõttu see ei pruugi teie organismiga nii kokku sobida, kui võiks. Seega võrdub selle ravimi tugevus ja ka ebaloomulikkus selle põhjustatud väga tugevate kõrvalmõjudega. Ja kuna isotretinoiin on tugevaim akneravi toode, on sellel kõige raskemad kõrvaltoimed. Rasedus on isotretinoiini kasutamise suurim vastunäidustus – rasedad naised ei tohi seda ravimit kunagi kasutada, sest see võib nende tulevaste lastega suuri probleeme teha.

Mida saate sellega teha, on kas mitte kasutada isotretinoiini või proovida seda eelnevalt vältida. Vaadake, selle tugevuse tõttu määratakse isotretinoiini tavaliselt ainult äärmuslikel juhtudel. Ja selliseid juhtumeid pole üldiselt nii raske vältida.

Aknevastased ravid

Kui soovite aknet tõhusalt ravida, peate leidma toimetulekuks õiged tooted sobiva hinnaga probleemiga. Mõnikord võib tunduda, et seda on turu praeguses olukorras raske täita.

Kuigi on olemas suur valik käsimüügis olevaid looduslikke nahahooldustooteid ja aknevastaseid ravimeid, ei tööta enamik neist tegelikult ega suuda teid tervislikule ja selgele nahale lähemale tuua. Samuti pidage meeles, et isegi need toidulisandid, mida tarbijad kõige sagedamini ostavad ja kasutavad, võivad põhjustada soovimatuid kõrvaltoimeid.

Seega tehke oma valik tõhusa taimse ravi vahel alles pärast seda, kui lugesite arvukalt arvustusi aknefoorumites ja valige mitmest komponendist koosnev nahahooldussüsteem, kuna see tähendab, et selline süsteem suudab akne probleemi lahendada erinevatel tasanditel.

Rohkem aknevastaseid näpunäiteid leiate akneravi foorumist.

Akne armid

Aknearmid on armkoe jäljed, mis on jäänud ravimata või põletikuliseks muutunud akne vistrikutest. Aknearmide suurus, esinemissagedus ja tüüp sõltuvad mitmest geneetilisest tegurist, mis on iga inimese jaoks omased. Mõnel inimesel on tõenäolisemalt aknearmid nende päritolu ja nahatüübi tõttu. Seetõttu peavad kõik, kes soovivad aknet ravida, veenduma, et nende kahjustused paranevad korralikult ja püsivalt.

Kergete ja pehmeteaknearmide kadumiseks kulub kuni kaheksa nädalat. Kui akneravi ei aita, rääkige uuesti oma arstiga ja ta aitab teil valida armide jaoks tugevama akneravi, näiteks retinoidipõhise akneravi kreemid. Seda tehakse selleks, et vältida akne puhkemist ja võimaldada naharakkude koorumist aknearmide ümber.

Parim viis aknearmide eest hoolitsemiseks on akne ennetamine akneravi abil. See võib lõpetada akne peamise põhjuse, ravida aknet ja lõpuks üldse ennetada aknearme.

Suvi vs akne

Suvi on täies hoos. Enamik inimesi veedab palju aega väljas, et tasa teha lõputuid talve- ja kevadkuusid. Planeerime oma puhkuse ette, teeme pidusid rannas, jalutame päikese käes, naudime iga päikesepaistelist päeva, unustades ära ohud, millega päikese käes aega veetes kokku puutume.

Pole saladus, et kuuma ilmaga higistame rohkem. On tõestatud, et higi muudab akne probleemi hullemaks. Me pühime oma nägu sageli, kui on palav, mis pole akne korral hea valik. Parim, mida saate teha, on higi sooja veega maha pesta. Ärge unustage oma nägu õrnalt pesta. Päikese ja tuule käes viibides muutub meie nahk väga kuivaks. See ketendub, lõheneb ja tundub pingul. Kuiva nahakahjustusi on väga raske ravida. Lisaks ummistab poore tuul. Seetõttu on oluline oma nahka suvel korralike akneravi toodetega hooldada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mis on akne? Põhjalik ülevaade akne, vistrike ja mustpeade kohta: sümptomid, põhjused, ravivõimalused.

Kõik selle akne teemalise jutuga võiksime sama hästi proovida haigusseisundit veidi määratleda. Akne on tavaliselt kasutatav nimetus rasu (tuntud ka kui valgepead ja mustad täpid), vistrikud, sõlmed või tsüstid, mis võivad tekkida näole, kaelale, õlgadele, rinnale, seljale, õlavartele ja säärtele. Enamik teismelisi ja suur hulk täiskasvanuid kannatab akne all pikemat või pikemat aega. See seisund ei piirdu ühegi vanuserühma, rassi või sooga. See mõjutab sadu miljoneid inimesi kogu maailmas. Suurimad probleemid akne puhul on vistrike ebameeldiv välimus ja armid, mida need võivad endast maha jätta. Akne tüübid Kuigi vistrikud on vaieldamatult kõige levinum akne vorm ja millega enamik inimesi tõenäoliselt kokku puutub või kannatab, peaksite teadma, et on ka teisi akne vorme. Lihtsaim vorm on akne vulgaris, millel on ainult komedoonid, mis on kõige lihtsamad kahjustused. Vigastused on akne poolt mõjutatud väikesed nahalaigud, kuigi termin "kahjustus" ei piirdu akne põhjus

Rindade suurendamise operatsiooniga seotud riskid: ohutus ennekõike!

Paljud naised tahavad oma rindu suuremaks muuta. Vastuse võib leida silikoongeeli sisestamisel või rinnaimplantaatidega suurendamisel – rinnaoperatsioon . Kõik teavad, millised ohtlikud tagajärjed anesteesial võivad olla. Lisaks võivad paljud naised kannatada tugevate valude all ja vajavad pikka taastumisaega, mis tähendab, et nad ei osale täielikult oma töö- ja pereelus. Patsiendid peavad valu leevendamiseks võtma tablette, kuna rinnad on pärast kirurgilist protseduuri väga valusad ja hellad. See tähendab, et kogu rindade suurendamise protsess läbi operatsiooni on uskumatult kallis ja riskantne. Selliseid valikuid nagu süstid, geelid, ravimid ja kreemid saab teha, mõtlemata kemikaalide ja hormoonide võtmise tagajärgedele. Püüdke neist ebaloomulikest lahendustest eemale hoida. Mis täpselt on rindade suurendamise operatsioon ja kuidas sellega kaasnevaid riske vältida? Enne rindade suurendamise operatsiooni Kui kaalute rinnaoperatsiooni, peate arutama oma kirurgiga rindade suurendamise